Hoe heb ik klachten van chronische pijn gekregen?

Rond mijn kleutertijd, rond mijn 4 of 5e levensjaar, is er iets gebeurd wat op het eerste gezicht heel normaal zou zijn. Van een houten trapje afgevallen. Zo’n trapje wat iedereen kent. Van een hoger gedeelte in huis, naar een lager gedeelte. In dit geval lag de keuken iets hoger dan de bijkeuken, zoals dat bij ons word genoemd. 3 treden verschil.

Hier de link naar mijn blog ‘Hoe heb ik klachten van chronische pijn gekregen? (deel 2)’

Die val heeft wel grote gevolgen gehad.

Röntgenfoto

Echt fijn hoor als de meester of juf weer zei: Peter, NU je voet onder je gat vandaan!

Na die val heb ik uiteraard het welbekende snoepje gehad. Huilen, het was over en weer verder. Ik was natuurlijk ook gewoon een grote jongen.
Later kwamen de gevolgen. Bij de schoolarts, in mijn eerste of tweede jaar op de basisschool, kwam aan het licht dat mijn staartbeen, of stuitje, te lang zou zijn. Het stuitje rust in normale zithouding op de ondergrond. Dus als dat stuitje te lang is heeft de ruggenwervel geen ruimte genoeg en gaat scheefgroeien. In mijn geval is het zo dat ik naar links hang, om het zo maar eens uit te drukken. Mijn stuitje stak echt gewoon uit!

Daarna is de hele riedel langs gekomen van huisarts, ziekenhuis, röntgenfoto en fysiotherapeut. Het besluit is in mijn jonge jaren al genomen om te opereren. Dat zou gaan gebeuren als ik eens op de mijn puberleeftijd zou zijn, 15 a 16 jaar oud.

Na mijn val heeft het snoepje zeker geholpen. De gevolgen zijn wel groot.

Pijn heb ik gehad in mijn jeugd. Ik kan niet zeggen dat deze niet te dragen was, of dat het heel erg mijn functioneren belemmerde. Maar fietsen was echt een probleem, zeker toen ik ouder werd. Met de jaren kwamen de problemen.

Dit is een kort overzicht tot de periode dat ik mijn eerste operatie heb gekregen. Dat was op mijn 15e levensjaar. Het is de bedoeling dat ik nog meer facetten uit deze periode op mijn blog zet.

Parallel aan die periode zijn ook mijn klachten met mijn oren en gehoor begonnen. Daar hoop ik in een andere blog nog eens op terug te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *