Over mij

Wie is Peter?

Ik ben Peter van Walsem, geboren in 1974 en getrouwd met Marja. Wij wonen in een dorpje op het platteland onder de rook van Rotterdam. Ons gezin bestaat naast ons beiden nog met een hondje van het ras Shih Tzu met de naam Diesel .
Kinderen hebben wij helaas niet gekregen. Dat is naast mijn chronische ziekte’s en beperkingen voor ons allebei een groot gemis.

Daarnaast zijn wij christelijk opgevoed en wij proberen ons leven op een ook christelijke wijze in te vullen. De leer van de Bijbel is voor ons een leidraad.

Dit zijn mijn vrouw en ik voor het Grevelingenmeer

Welke chronische ziekte’s heb ik?

Chronische pijn

Chronische pijn in staartbeen, oftewel stuitje.
Daar ben ik op 15 a 16 jarige leeftijd 7 keer aan geopereerd, en in het jaar 2002 ook 2 keer.
Vanwege een val in mijn kleutertijd is mijn staartbeen gaan groeien. Daardoor heb ik altijd zit problemen gehad. Jaren achtereen is er gedokterd en hulp geboden door de fysiotherapeut. Mijn ruggenwervel en bekken staan ook wat scheef. Om problemen te voorkomen in de toekomst is besloten om op jeugdige leeftijd een stukje van mijn staartbeen af te halen. Dat is gebeurd, maar dat is op een catastrofe uit gelopen. Na de operatie zijn er fistels ontstaan, die weer operatief moesten worden verwijderd. Waarna het probleem weer opnieuw begon.

In het academisch ziekenhuis Dijkzicht, het huidige Erasmus Medisch Centrum, werd ik toen ‘de man met het gat genoemd’.

Gehoorverlies

Vanaf mijn jeugd dateert ook de chronische aandoening in het oor die vrijwel altijd aanwezig was. Het was of een nat oor, of een oorontsteking waarbij de prut in mijn nek liep.
Hierdoor heb ik een gehoorverlies, rechts het meest links wat minder. Het trommelvlies is zo dusdanig vergroeid, waardoor ik geen gehoorapparaat verdragen. Er is binnen de kortste keren weer een gehoorontsteking.

Astma

Daarbij heb ik in mijn jeugd ook bronchitis gehad. Dat is de laatste 10 jaar verergerd. Er is geconstateerd dat mijn longinhoud 70% bevat, terwijl dat 95% tot 100% moet wezen.

Ons hondje Diesel

Fibromyalgie

De laatste 10 jaar heb ik te maken met fibromyalgie. Een vorm van reuma, waarbij het kraakbeen tussen de botten is ontstoken. Dat veroorzaakt aanzienlijke pijn.

Epilepsie

In 2014 ben ik van de ene op de andere dag in aanraking gekomen met epilepsie. Op zondag 4 mei 2014, 5 juli 2014 en 15 februari 2015 heb ik aanvallen gehad waarbij ik ongeveer 1 uur buiten bewustzijn ben geweest. Hierdoor slik ik nu een groot aantal medicijnen, terwijl de aanvallen nog niet onder controle zijn. Dagelijks, soms elk uur, heb ik nog clusters (kleine aanvallen die soms nauwelijks opgemerkt worden, maar wel enorm vermoeid maken).

Als laatste

Slik ik medicijnen voor een trage schildklier en te hoge cholesterol.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.